Posted on

Dar treptat. Dimineața, toți concurenții au așteptat ca startul să nu fie lung, dar dificil de navigat pe teren. De acolo se mutaseră deja într-o altă specială tipică mauritană. Argilă, nisip, vegetație, stânci, dune. O mulțime de dune, inclusiv un câmp de dună continuu de 100 de kilometri. „A fost o etapă frumoasă. Mie, plin de dune, îmi place ”, a fost entuziasmat Tomáš Tomeček.

“În cele din urmă, nu am avut nicio problemă. Am condus bine tot timpul, mașina a funcționat, totul excelent. ”Majoritatea rivalilor lui Tomek au fost, de asemenea, mulțumiți. După retragerea șoferului Olomouc Petr Čapka, nouă camioane continuă în cursă. Pentru comparație, să ne uităm la Noel Essers și Johan Elfrink. Cu un an în urmă, au pierdut peste două sau trei ore față de Tomeček.Anul acesta au fost doar 15 minute. „Au devenit mai buni. Probabil au lucrat la dune ”, notează Tomeček. „Au mutat și tehnologia, sunt mai bine pregătiți decât anul trecut. La fel se poate spune, de exemplu, despre Elisabeta. ”Pe de altă parte, atât olandezul, cât și Ginaful au avut ghinion. Camioneta Coen den Hartigh a fost ocolită încă din etapa a opta, iar Aada van Velsen nu a terminat a noua etapă în mod standard. Dar portocala Tatra Balai, condusă de Petr Foltýn și navigată de Niels Hatzmann, a intrat în necaz.Stătea în dunele aflate la aproximativ 130 de kilometri de țintă.

„Pare a fi o problemă cu arborele din dreapta al PTO”, a declarat Tomeček pentru Foltýn și a început imediat organizarea unei misiuni de salvare. „Stau de la cinci la Tatra de curse pentru că este mult mai rapid decât cel de-al doilea pachet sau Tatra care îl însoțește. Îl iau pe mecanicul Pavel Kletensky și câteva piese la mine și mă întorc pe pistă. ”Așa că mecanicul Milan Spáčil a trebuit să ofere o declarație camerei pentru tunsoarea sa zilnică.

Să ai grijă de patru Dakar Tatrate în același timp nu este ușor. Probleme tehnice au fost raportate și de doi din trei participanți la motocicletă cehă și slovacă. Martin Benko s-a luptat serios pentru locul 3 general în întreaga cursă. Problemele motorului l-au obligat însă la 300.conduceți din special și conduceți la bivac pe drumul asfaltat. Lukáš Kvapil a sărit peste una dintre dune și a căzut în spatele ei. Când construia o motocicletă, el avea multe de făcut pentru a-l împiedica să alerge peste mașină. Nu putea să sară decât înapoi, dar motocicleta nu a evitat coliziunea cu o mașină: un demaror rupt, un picior rupt, o evacuare ruptă, un ghidon răsucit, pârghiile rupte.

A zecea etapă urmează sâmbătă, ultima cursă cu adevărat. La a unsprezecea, există rareori o schimbare de ordine, iar al doisprezecelea este de-a dreptul ondulat, socotit drept neutralizare. Pe de altă parte, al zecelea clasat anul trecut în majoritatea categoriilor. Anul acesta, însă, a fost simplificat de organizatori. Chipurile.