Posted on

În loc de antrenament greu, pe care biatletii îl iau în mod tradițional în vacanță, Moravec a luat antibiotice timp de trei zile din cauza unei tuse neplăcute. El a trebuit să-și reducă ușor antrenamentul.

„Este la fel de rău cum este cu boala. Este diferit atunci când o persoană este singură, nu trebuie să facă față acestor situații. Dar familia aparține vieții și cu siguranță nu sunt un astfel de masochist care să se împacheteze și să plece imediat în Ajunul Crăciunului ”, a descris el. a terminat al treisprezecelea.

“Este păcat că am fost încetinit din nou de Crăciun. Că nu mai construiesc formularul, dar încă încep să fac rost.Dar trebuie să mă descurc cu el ”, spune el.

Practic, întreaga echipă cehă se luptă constant cu ea.

De ce atâtea probleme?

Bolile nu sunt evitate în acest sezon, ci dimpotrivă.

Moravec a fost slăbit înainte de începerea Cupei Mondiale la Pokljuce. Cu toate acestea, cu câteva zile înainte de a lăuda preparatul. El a fost entuziasmat cât timp nu, apoi deodată totul a dispărut.

A fost urmat de Tomáš Krupčík, care s-a întors la show acum în Oberhof și, de asemenea, Jessica Jislová, care încă nu are dreptate 100%.

< p> Veronika Vítková a fost din nou rece la Hochfilzen, iar la Nové Město, toată echipa a suferit de probleme intestinale. „Am terminat cursa cu putere de voință.Am avut probleme la stomac și eram într-adevăr îngrijorat de a patra și a cincea tură “, a descris Moravec după locul opt în cursa de masă. Vítková a vomitat din nou în timpul cursei de luptă. Eva Puskarčíková a avut probleme.

Aceasta este întrebarea. De ce cehii au atât de multe probleme de sănătate în acest sezon?

„Este posibil să avem o securitate medicală ușor subestimată”, a recunoscut Jiří Hamza, președintele asociației din Nové Město. „Ne gândim la asta și cu siguranță vrem să schimbăm ceva în acest sens în viitor. Va trebui să investim banii pentru ca medicii să fie disponibili online.Se fac greșeli, trebuie să învățăm de la ei, dar asta este dezvoltarea. ”

Sigur, problemele de sănătate nu sunt doar pentru echipa cehă. Aceasta Laura Dahlmeier ar putea spune. Cu toate acestea, pentru cehi, acest lucru este evident mai pronunțat în acest an decât în ​​anii precedenți.

„Și cu siguranță nu este bine. Trebuie să lucrăm pentru a rămâne sănătos ”, spune antrenorul femeilor, Egil Gjelland.

Norvegienii sunt faimoși pentru grijă. „Din cauza alergiilor și a prafului, deranjează covoarele. Acestea necesită curățenie maximă. Avem gresie și pardoseală plutitoare, care le convine. Tot ceea ce aranjează mult în avans. Anul trecut, inginerii lor de logistică au sosit cu un an înainte de eveniment pentru a-l verifica. L-ai fotografiat aici.Apoi i-au anunțat că vor ajunge ”, a reamintit Roman Hančík experiența echipei norvegiene cu operatorul de cabane de lângă Nové Město, unde norvegienii locuiau în trecut.

Nu le place jurnaliștii sau fanii care se mută acolo. Pur și simplu le place pacea.

„Dar a fost un standard pentru ei de ani de zile”, își amintește Vlastimil Jakeš, șeful cursei din Nové Město. Dar chiar și acești mici pași sunt importanți. Folosim geluri antibacteriene, ne spălăm pe mâini înainte de fiecare masă. Nu atingem ușa cu mâna goală, ci mai degrabă prin hainele tale, sau nu o deschidem cu cotul.Este un pic stupid și ciudat, dar poate juca și un rol “, spune Gjelland.

Urmează regulile jocului

> Pe lângă cele două locuri de muncă din Praga, sănătatea biatletilor este ocupată în principal de medicul reprezentant Vladimír Dobeš.

Nu toți au probleme cum ar trebui.

„Nu l-am văzut pe Tomáš Krupčík cu Jessica Jislová de la Pokljuka. Au fost la medic, dar nu au ajuns la mine. Am o oarecare responsabilitate pentru reprezentanți, dar ar trebui să respecte și câteva reguli de joc.Dar nu pot să oblig pe nimeni să vină la mine ”, spune el.

Desigur, cel mai rău este în timpul Crăciunului.

“Toată lumea este întotdeauna expusă să plece acasă în vacanță – ajung într-o echipă nouă, deoarece altfel se află mai mult sau mai puțin într-un grup închis de oameni care nu intră în contact cu populația generală ”, spune el. „Când vin acasă, nu vor fi încuiați într-o singură cameră fără contact cu familia, vecinii, prietenii.Există riscul de a prinde ceva. ”

În trecut, a existat o problemă cu pregătirea pentru marile campionate.

Majoritatea reprezentanților au plecat acasă cu o săptămână chiar înainte de tabăra finală, iar asta a fost o problemă.

„Jumătate dintre ei au murit, așa că am spus – orice ai fi, trebuie să înduri săptămâna înainte de apogeul sezonului. După el fă ce vrei. Dar te descurci cu munca pe tot parcursul anului “, a descris el.

Alte coincidențe pot fi prevenite într-o oarecare măsură.

Hamza a recunoscut deja în Orașul Nou că în viitor ar fi bine să aveți un medic la locul său cu aproape fiecare Cupă Mondială. Banii nu ar trebui să fie un obstacol în acest moment.

“Poate ajuta.Au toate echipamentele pe care le am, dar tratamentul la distanță poate fi diferit ”, spune Dobeš. Că performanțele lor cresc și cad în detaliu.

Atunci de ce să nu te mai gândești la asta?