Posted on

Collalbo, practic ovalul de pregătire la domiciliu al Martina Sáblíková, unde a crescut și și-a îmbunătățit patinajul rapid, este un loc promis pentru ea. În 2007 și 2011 a câștigat Campionatul European multi-campionat, anul acesta va lua argintul.

Bilanțul vedetei din Cehia, în vârstă de 31 de ani, de la Campionatul European multi-Campionat, arată acum: 5 aur, 3 argint și 3 bronzi! În total 11 medalii.Nimeni nu a câștigat mai mult în istoria acestui campionat.

La fel ca Sáblíková, există unsprezece germani Gunda Niemann și Claudia Pechstein și olandezii Ireen Wüst. 5 – 4 – 2) și Sáblíková (5 – 3 – 3).

Pe de altă parte, Antoinette de Jong se află pentru prima dată la regina universităților europene după 23 de medalii de bronz.

Înainte de cursa finală pe pista de 5000 de metri, de Jong știa că își poate permite să piardă a doua Lollobrigida cu 12,24 secunde și chiar Sáblíková cu 21,30 secunde la această distanță.

cursa pentru lichidarea unei pierderi de 9,06 secunde asupra Italiei.Avantajul ei a fost că atât Lollobrigida, străbunicul celebrei actrițe, cât și al patrulea Wüst, care începuse în perechea anterioară. Deci, Sáblíková știa la ce oră are nevoie pentru argint și că va fi suficientă putere 7: 12.60. Avanta pe suveranul campionat anterior, care a dominat anterior cursele de 500, 3000 și 1500 de metri, a crescut constant. baze 4200 metri.În penultimul tur a încetinit ușor, dar ultima sa arătat din nou pentru 33,9. de Jong și argint în ordine absolută.

După o serie de complicații pentru sănătate, Sáblíková nu ar crede într-un astfel de succes înainte de campionat.

Ea a învins Lollobrigida cu aproape 18 secunde pe această pistă. se confrunta cu o uriașă euforie. La urma urmei, a avut grijă de medalia istorică a femeilor italiene din multipathul european.În plus, după ce a câștigat peste Wüst într-o luptă de la cinci la unu. metri: Marea ultimă rundă de Sáblíková

Toate acestea au fost precedate de o cursă de sâmbătă dimineață de 1500 de metri, a treia disciplină a cvadruplei. de asemenea, dublu campion mondial.Și la această distanță, în timpul campionatelor multi-campionat, au fost adesea conduse valorile valoroase ale lui Sáblík sau zecimile de secunde.

Dar nu de data aceasta.

a început mai repede, după primii 300 de metri conducând în fața adversarului ceh cu 30 de sutimi, dar în fiecare rundă ulterioară, Sáblíková și-a retras pierderea.

Mai întâi la 21 de sutimi, apoi la 10 sutimi și apoi…

De la ultimul colț, cehii au început mai întâi și au continuat să scape de Wüstová, care a lăsat în urmă la 73 de sutimi.

Bucuria de a câștiga prestigiosul duel și maximul personal sezonier de 1: 58,07 a fost minunată , mai ales când rezultatul a însemnat și o schimbare în fața lui Wüst în clasificarea generală a duelului, de la locul patru la locul trei.

însemna că la 1.500 de metri Sáblíková a ocupat locul trei.

Nikola Zdráhalová a arătat timpul 2: 01,44 în a treia cursă.Ea a pierdut cu 72 de sutimi într-o luptă directă cu cel mai apropiat concurent din clasamentul general de germanul Dufter, deși a condus-o spre baza sa de 1.100 metri.

cursa finală de 5.000 de metri pentru primele opt femei. Anul trecut chiar a terminat pe locul opt la Campionatul Mondial de la Amsterdam.